Another question re. the Strymon Timeline and Bigsky...

General discussion and tech talk about the industry standard Pedal Power line of power supplies.
Post Reply
Oscar4072
Posts: 1
Joined: Sat Feb 21, 2015 9:34 pm

Another question re. the Strymon Timeline and Bigsky...

Post by Oscar4072 » Sat Feb 21, 2015 9:41 pm

Hey there,

I understand that I can use a current doubler cable from outputs 5/6 of a PP2+ in order to power, say, a Timeline.

Is it possible to use a current doubler cable from any of the other outputs - 1/2, 3/4, 7/8 - and power a Bigsky?

I understand that'll only give me 200mA (right?) so I expect that it won't work.

Is there such thing as a current 'tripler' cable :) ?

Finally, I am also seeking to power a One Control Crocodile Tail loop. It seems this requires 450mA of current. I don't suppose it is possible to power this from a PP2+?

Many thanks and I hope I am not asking questions that have already been answered. Have trawled through the forum so excuse if I have missed anything.

Oscar.

JohnClark
Posts: 7079
Joined: Tue May 05, 2009 2:33 pm
Location: The Lab

Re: Another question re. the Strymon Timeline and Bigsky...

Post by JohnClark » Mon Feb 23, 2015 11:48 am

You can power both the TimeLine and the BigSky from the Pedal Power 2+. The "trick" is to use the Current Doubler Adapter connected to one 250mA current output and one 100mA output (with the corresponding DIP switches set to Normal)... for instance, you could use outputs 4 & 5 for the TimeLine and outputs 6 & 7 for the BigSky.

You can use the Courtesy Outlet to power the Crocodile Tail since you are already using the high current outputs. Otherwise it can be powered using a Current Doubler Adapter connected to outputs 5 and 6 with the corresponding DIP switches set to Normal.

I hope that helps!

Fuzzles
Posts: 5
Joined: Sat May 27, 2017 7:34 pm

Re: Another question re. the Strymon Timeline and Bigsky...

Post by Fuzzles » Sat May 27, 2017 11:02 pm

Would that be the same for the Pedal Power 2?

JohnClark
Posts: 7079
Joined: Tue May 05, 2009 2:33 pm
Location: The Lab

Re: Another question re. the Strymon Timeline and Bigsky...

Post by JohnClark » Tue May 30, 2017 9:27 am

Fuzzles wrote:Would that be the same for the Pedal Power 2?
No, the Pedal Power 2 does not have enough current to power the TimeLine, but you can connect the supplied power adapter to the Courtesy Outlet on the back of the Pedal Power 2.

http://www.voodoolab.com/forum/viewtopi ... 081#p26081

Good Luck!

Post Reply