Please help.. voltage issue..

General discussion and tech talk about the industry standard Pedal Power line of power supplies.
Post Reply
momonone
Posts: 2
Joined: Fri May 12, 2017 5:42 am

Please help.. voltage issue..

Post by momonone » Fri May 12, 2017 5:50 am

Hi guys, I recently bought a iso5 for backup, I saw there is a sticker on the back of it "220-240V ONLY" and the AC power cord come with it are 250v 10a.. is this normal? is it safe? I currently live at Malaysia. Please help, thanks.

JohnClark
Posts: 7088
Joined: Tue May 05, 2009 2:33 pm
Location: The Lab

Re: Please help.. voltage issue..

Post by JohnClark » Fri May 12, 2017 10:31 am

The IEC power cord that came with the Pedal Power is certainly the correct one to use. It is rated to handle up to 250VAC, but your wall outlets there in Malaysia are 230VAC. Perfectly safe to use!

Good Luck!

momonone
Posts: 2
Joined: Fri May 12, 2017 5:42 am

Re: Please help.. voltage issue..

Post by momonone » Fri May 12, 2017 6:30 pm

JohnClark wrote:The IEC power cord that came with the Pedal Power is certainly the correct one to use. It is rated to handle up to 250VAC, but your wall outlets there in Malaysia are 230VAC. Perfectly safe to use!

Good Luck!
Haha, ok thanks man. Btw, if I wanted to replace the AC power cord, ANY IEC 250v 10a power cord will do right? I need longer one and three pin UK, the IEC cable came with it are Europe two pin..

JohnClark
Posts: 7088
Joined: Tue May 05, 2009 2:33 pm
Location: The Lab

Re: Please help.. voltage issue..

Post by JohnClark » Mon May 15, 2017 10:20 am

momonone wrote:
JohnClark wrote:The IEC power cord that came with the Pedal Power is certainly the correct one to use. It is rated to handle up to 250VAC, but your wall outlets there in Malaysia are 230VAC. Perfectly safe to use!

Good Luck!
Haha, ok thanks man. Btw, if I wanted to replace the AC power cord, ANY IEC 250v 10a power cord will do right? I need longer one and three pin UK, the IEC cable came with it are Europe two pin..
As long as the cable you find has the same IEC connector that fits the Pedal Power, then it should be fine.

I hope that helps!

Post Reply