Bogner La Grange problems

General discussion and tech talk about the industry standard Pedal Power line of power supplies.
Post Reply
fritz01
Posts: 2
Joined: Mon Apr 03, 2017 5:17 pm

Bogner La Grange problems

Post by fritz01 » Mon Apr 03, 2017 5:23 pm

I bought a new La Grange pedal a few weeks back. It worked fine on battery power, but short life. I tried the pedal on my pedalboard with a Voodoo Labs power supply, and the pedal LEDs constantly flash rapdily. Bogner tech support says there is a problem with the Voodoo Labs power supply?, any thoughts?

JohnClark
Posts: 7077
Joined: Tue May 05, 2009 2:33 pm
Location: The Lab

Re: Bogner La Grange problems

Post by JohnClark » Mon Apr 03, 2017 5:47 pm

I'd first try the pedal from one of the higher current outputs if you can... which model Pedal Power do you have?

fritz01
Posts: 2
Joined: Mon Apr 03, 2017 5:17 pm

Re: Bogner La Grange problems

Post by fritz01 » Wed Apr 05, 2017 7:43 pm

I have an older model, just Pedal Power. Bogner says current supply is too high?, and they have a mod to fix it, so I'm considering that.

JohnClark
Posts: 7077
Joined: Tue May 05, 2009 2:33 pm
Location: The Lab

Re: Bogner La Grange problems

Post by JohnClark » Thu Apr 06, 2017 10:17 am

Yea, the original Pedal Power probably does not have enough current to get the pedal started up properly. A Current Doubler Adapter (the one with the Green end) might help here, but if they have a mod for the pedal then you may just want to take that route.

Let us know what you decide!

Post Reply