It is currently Tue Sep 23, 2014 9:23 am

All times are UTC - 8 hours [ DST ]





Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 
Author Message
 Post subject: I Need More Instant Access
PostPosted: Mon May 18, 2009 11:17 am 
Offline

Joined: Sun May 17, 2009 11:31 pm
Posts: 6
Location: Vancouver, WA [Portland, OR]
I've been successfully running Ground Control Pro and GCX-1 with my Mesa Stiletto Head but I have recently added a Rectifier [in Stereo] to fill up and supplement for the lack of low end of the Stiletto. My problem is, I would like my Instant access to change the same loops of both GCX-1 and GCX-2 without having to retreat to using presets for the same function.

For example: I run an EQ [EQ-6 in Loop 4 of GCX-1 and EQ-7 in Loop 4 of GCX-2] in front of each Mesa and would like my EQ pedals to turn On and Off simultaneously. I would also like both Mesas to switch Channels when I step on Loop 7.

Is it possible to assign Instant Access buttons to affect both GCX 1 and 2 simultaneously?

-Reuben-

GCX-1 with Mesa Stiletto Head in the following configuration:

Ground Control Pro: 4 Presets + Instant Access

GCX-1
Loop 1: TS-9 Overdrive
Loop 2: Sparkle Drive
Loop 3: Flange
Loop 4: EQ-6
-Into the front of the amp (Input).-
Loop 5: Rocktron Harmonizer
Loop 6: Eventide Delay
-Into the Effects Loop-
Loop 7: Channel Switching (from Ch1 to Ch2 on Mesa)
Loop 8: Solo Boost On/Off Function (on Mesa)

Not yet successful addition... GCX-2 with Mesa Dual Rectifier Head in the following configuration:
GCX-2
Loop 1: empty
Loop 2: empty
Loop 3: empty
Loop 4: EQ-7
-Into the front of the amp (Input).-
Loop 5: empty
Loop 6: Boss DD-3 Delay
-Into the Effects Loop-
Loop 7: Channel Switching (from Ch1 to Ch2 on Mesa)
Loop 8: empty :( :( :(


Attachments:
Vncrockstar_Rig.jpg
Vncrockstar_Rig.jpg [ 230.79 KiB | Viewed 2457 times ]


Last edited by VncRockstar on Fri May 22, 2009 1:13 am, edited 1 time in total.
Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: I Need More Instant Access
PostPosted: Wed May 20, 2009 10:36 pm 
Offline
Site Admin

Joined: Tue Mar 10, 2009 11:36 pm
Posts: 177
There is no provision to assign an instant access button to multiple functions from the Ground Control Pro. Normally, if you want to change multiple things, you would create presets.

It is possible to modify the GCX so that one loop function controls 2 loops. This is a fairly easy modification. For example, turning loop #7 on/off would actuate both loops 7 & 8. If you arrange the loops so that functions you want to parallel are in the same GCX, this is a possible solution.

Josh Fiden
Founder / CEO


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: I Need More Instant Access
PostPosted: Fri Jun 05, 2009 6:24 pm 
Offline

Joined: Thu Jun 04, 2009 1:29 am
Posts: 16
by modification do you mean pulling out the soldering iron or is this a midi programming thing? this may help with my fx loop problem. thanks


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: I Need More Instant Access
PostPosted: Sat Jun 06, 2009 7:55 am 
Offline
Site Admin

Joined: Tue Mar 10, 2009 11:36 pm
Posts: 177
sasquatch wrote:
by modification do you mean pulling out the soldering iron or is this a midi programming thing? this may help with my fx loop problem. thanks

Soldering iron...! Cut and splice a couple of control wires together.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 

All times are UTC - 8 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to: