It is currently Mon Nov 20, 2017 6:00 pm

All times are UTC - 8 hours [ DST ]





Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 
Author Message
 Post subject: How to control a 3 channel amp switcher via MIDI
PostPosted: Thu Nov 16, 2017 9:26 am 
Offline

Joined: Tue Feb 16, 2016 10:43 am
Posts: 7
Hi folks I need your help.

I currently use a palmer triage to control 3 different amps that I'm using live. I love it. Quiet, built like a tank, and eliminates any phase issues etc.

I am currently using Ableton Live to trigger changes on my m9, but would like to start using ableton to control the triage as well so that I am "tap dancing" less. i.e. I'm using a Marshall, AC30, and Fender Twin. Sometimes all 3 are engaged and sometimes it is a combination of two, one or none. How can I automate this? Again, no channel switching within the amps themselves - simply ON or OFF.

1. Is the MIDI Hex a way to do this? If not - what could and do so taking up the least amount of real estate. I'd like to keep everything on my board and stay under 50 lbs. and avoid a rack mount scenario if at all possible.
2. Is there a piece of gear out there that receives MIDI that could replace my triage?

Please advise.

Thanks!
Chet


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: How to control a 3 channel amp switcher via MIDI
PostPosted: Thu Nov 16, 2017 1:40 pm 
Offline

Joined: Tue May 05, 2009 2:33 pm
Posts: 6756
Location: The Lab
We don't really have a good solution at this point. :(

I don't see any way to use HEX to help. Our GCX could be used after outputs of the Triage to mute/unmute amps (Triage would stay with all amps active) but not only is it a rack device, I think it would be major overkill here.

It is possible that the Triage could be modified to effectively replace the switches with 1/4" jacks... then interface with our Control Switcher to "MIDIfy" your current setup, but I cannot say for certain having never seen inside the Triage box.

Sorry I can't be a better help here!


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: How to control a 3 channel amp switcher via MIDI
PostPosted: Thu Nov 16, 2017 2:30 pm 
Offline

Joined: Tue Feb 16, 2016 10:43 am
Posts: 7
JohnClark wrote:
We don't really have a good solution at this point. :(

I don't see any way to use HEX to help. Our GCX could be used after outputs of the Triage to mute/unmute amps (Triage would stay with all amps active) but not only is it a rack device, I think it would be major overkill here.

It is possible that the Triage could be modified to effectively replace the switches with 1/4" jacks... then interface with our Control Switcher to "MIDIfy" your current setup, but I cannot say for certain having never seen inside the Triage box.

Sorry I can't be a better help here!


No worries! Thanks for trying to help me. Your customer service is top notch.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 

All times are UTC - 8 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 5 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to: