It is currently Sat Nov 25, 2017 2:50 am

All times are UTC - 8 hours [ DST ]





Post new topic Reply to topic  [ 12 posts ]  Go to page Previous  1, 2
Author Message
 Post subject: Re: GCP/GCX/Kemper Power Rack - Pedal weirdness
PostPosted: Tue Oct 24, 2017 10:56 am 
Offline

Joined: Tue May 05, 2009 2:33 pm
Posts: 6760
Location: The Lab
v1.12 should be fine for this so no worries there.

As a test, recall any preset that has both expression pedals active. Go into the Preset Edit Mode by pressing and holding the Edit button then use the Select Down button repeatedly to get to the P1 screen. While looking at the P1 screen, rock the pedal connected to P2 to be sure it is not affecting the first three digits on the screen. Then do same thing on the P2 screen but rock the pedal connecte to P1 to be sure it is not affecting the first three digits on the screen.

If the pedals look to work as they should I suppose you could look thru Setup Mode settings to be sure extra things are not turned on... like check under Device Name/Channel that only your Kemper is assigned a MIDI Channel and that the other locations are blank (unless you have added the H9 of course but it should at least be on a different MIDI Channel than the Kemper). Under Expanders make sure that only GCX #1 is On and that the VCA is OFF. Under MIDI make sure the Link Mode is set to None.

Let us know what you find!


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: GCP/GCX/Kemper Power Rack - Pedal weirdness
PostPosted: Wed Oct 25, 2017 5:54 am 
Offline

Joined: Thu Sep 28, 2017 2:46 am
Posts: 21
JohnClark wrote:
v1.12 should be fine for this so no worries there.

As a test, recall any preset that has both expression pedals active. Go into the Preset Edit Mode by pressing and holding the Edit button then use the Select Down button repeatedly to get to the P1 screen. While looking at the P1 screen, rock the pedal connected to P2 to be sure it is not affecting the first three digits on the screen. Then do same thing on the P2 screen but rock the pedal connecte to P1 to be sure it is not affecting the first three digits on the screen.

If the pedals look to work as they should I suppose you could look thru Setup Mode settings to be sure extra things are not turned on... like check under Device Name/Channel that only your Kemper is assigned a MIDI Channel and that the other locations are blank (unless you have added the H9 of course but it should at least be on a different MIDI Channel than the Kemper). Under Expanders make sure that only GCX #1 is On and that the VCA is OFF. Under MIDI make sure the Link Mode is set to None.

Let us know what you find!


Thanks John, will check out the things you've listed and get back to you.

Appreciate you taking the time.

Matt


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 12 posts ]  Go to page Previous  1, 2

All times are UTC - 8 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to: