axe fx 2 ,trying to assign CC123

Q & A for building and interfacing your rack gear with Ground Control Pro and GCX-based systems.
Post Reply
peekay27
Posts: 2
Joined: Mon Jun 05, 2017 4:46 am

axe fx 2 ,trying to assign CC123

Post by peekay27 » Mon Jun 05, 2017 4:54 am

Hi Guys ,
I knew and need help , Im trying to assign CC 123 from the axe fx 2 , but when i enter set up mode/instant access , i can only get to up to number CTL 120 on the GCP


Please Help

PK

JohnClark
Posts: 7092
Joined: Tue May 05, 2009 2:33 pm
Location: The Lab

Re: axe fx 2 ,trying to assign CC123

Post by JohnClark » Tue Jun 06, 2017 12:50 pm

Yea, the Ground Control Pro does only go up to Control Change 120. If the AxeFX 2 won't allow you to map that parameter to another Control Change then you could get something like the MIDI Solutions Event Processor to translate an incoming message to Control Change 123 on whatever MIDI channel you like.

Control Changes above 120 were originally left out on the Ground Control due to them being reserved for special functions per MIDI spec as "Channel Mode Messages". Probably not the best reason, but I have to say that in all my time working here I think this is the first time it has ever come up! I know it doesn't help now, but I'll see about getting these included in any future update we do.

I hope that helps!

peekay27
Posts: 2
Joined: Mon Jun 05, 2017 4:46 am

Re: axe fx 2 ,trying to assign CC123

Post by peekay27 » Tue Jun 06, 2017 2:13 pm

Thanks so much for your help , I really appreciate it

Post Reply