It is currently Fri Nov 17, 2017 12:04 pm

All times are UTC - 8 hours [ DST ]





Post new topic Reply to topic  [ 8 posts ] 
Author Message
 Post subject: Ground Control Pro and Laney Irt studio
PostPosted: Mon May 08, 2017 3:31 pm 
Offline

Joined: Mon May 08, 2017 3:23 pm
Posts: 4
Hello guys, I have a question for you, I need your help.
I have a GCP and some stompboxes on my board. I use my laney Irt studio,
with his footswitch. The question is.. Is it possible use the GCP for changing the laney's channels? With a Midi cable?
Thanks you guys!! :D


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Ground Control Pro and Laney Irt studio
PostPosted: Mon May 08, 2017 8:25 pm 
Offline

Joined: Tue May 05, 2009 2:33 pm
Posts: 6751
Location: The Lab
The Laney IRT is not directly MIDI controllable, but you can accomplish what you want with our Control Switcher. The Control Switcher will work with the Ground Control Pro to mimic the footswitch functions of your amp.

I hope that helps!


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Ground Control Pro and Laney Irt studio
PostPosted: Tue May 09, 2017 12:35 am 
Offline

Joined: Mon May 08, 2017 3:23 pm
Posts: 4
Thanks! Therefore I have to connect the laney's footswitch on the GCP with midi cable ?
And then the GCP will work as a footswitch?


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Ground Control Pro and Laney Irt studio
PostPosted: Tue May 09, 2017 10:46 am 
Offline

Joined: Tue May 05, 2009 2:33 pm
Posts: 6751
Location: The Lab
The Voodoo Lab Control Switcher will replace the footswitch. The Control Switcher's MULTI jack will connect to the amplifier's Footswitch jack.

The Ground Control Pro will control the Control Switcher and whatever other MIDI gear you are using.

What are you controlling with the Ground Control Pro?


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Ground Control Pro and Laney Irt studio
PostPosted: Tue May 09, 2017 10:52 am 
Offline

Joined: Mon May 08, 2017 3:23 pm
Posts: 4
Yes Recently I have purchased a musicom lab mkIII and I think that I could put the looper into a voodo lab switcher and then to laney.. in this case I can send a midi signal to my head and can changing channels


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Ground Control Pro and Laney Irt studio
PostPosted: Tue May 09, 2017 12:01 pm 
Offline

Joined: Tue May 05, 2009 2:33 pm
Posts: 6751
Location: The Lab
Oh, OK... in that case you would need a custom cable to connect from the FS1/FS2 and FS3/FS4 jacks on the MKIII to the Footswitch jack on your amp.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Ground Control Pro and Laney Irt studio
PostPosted: Tue May 09, 2017 12:13 pm 
Offline

Joined: Mon May 08, 2017 3:23 pm
Posts: 4
I need a midi cable right? Midi out of looper goes to midi in of switcher and then midi out of switcher on the head


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Ground Control Pro and Laney Irt studio
PostPosted: Tue May 09, 2017 12:36 pm 
Offline

Joined: Tue May 05, 2009 2:33 pm
Posts: 6751
Location: The Lab
Unless this is a new model that I don't yet know of, your amplifier does not accept MIDI. Your amp has a 5-Pin DIN jack labeled "Remote" but this is not a MIDI Input. This jack has four switch pins and a common ground pin. Making or breaking the connection from one of the switch pins and the ground pin will perform the different switch functions.

The TRS 1/4" "FS" jacks on your MKIII will interface with the IRT footswitch jack with a custom made cable.

The Multi jack on our Control Switcher will interface with the IRT footswitch jack using a 5-Pin Active MIDI cable.

Good Luck!


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 8 posts ] 

All times are UTC - 8 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to: