Buttons sticking on Ground Control Pro

Q & A for building and interfacing your rack gear with Ground Control Pro and GCX-based systems.
Post Reply
mekenunot
Posts: 5
Joined: Mon May 23, 2016 12:32 pm

Buttons sticking on Ground Control Pro

Post by mekenunot » Mon May 23, 2016 12:40 pm

I am finding that the bottom four buttons on my GCP are sticking really bad ,is there a way to either clean them or replace them quickly and efficiently ,without totally screwing up anything important.I have tried contact cleaner but that doesn't seem to work or did I make it worse by using that stuff.If they do need to be replaced what is the switch type I need to accomplish this?

JohnClark
Posts: 7127
Joined: Tue May 05, 2009 2:33 pm
Location: The Lab

Re: Buttons sticking on Ground Control Pro

Post by JohnClark » Mon May 23, 2016 12:54 pm

Sticking? As in the metal button is staying pushed down?

How old is this Ground Control Pro? Did you buy it new?

mekenunot
Posts: 5
Joined: Mon May 23, 2016 12:32 pm

Re: Buttons sticking on Ground Control Pro

Post by mekenunot » Tue May 24, 2016 9:36 am

The GCP is an older one ,the buttons are not sticking down ,it seems like isn't making contact to switch from one program to another ,the other 3 work ok(it sometimes takes a couple of taps to get them to change) but one of them just doesn't seem to connect.I did not buy it new.

mekenunot
Posts: 5
Joined: Mon May 23, 2016 12:32 pm

Re: Buttons sticking on Ground Control Pro

Post by mekenunot » Wed May 25, 2016 9:56 am

So,from doing a little research I see that this is a common problem with the switches on the GCP where they become intermittent .Apparently from what i can find out is that the visible switches are spring loaded and then hit a second switch which connects to the board under neath and the spring wears out or fails to make adequate contact I have found a replacement of sorts http://www.mammothelectronics.com/4SFSS ... 003.htm,is this something you would recommend?/

Anyone?

JohnClark
Posts: 7127
Joined: Tue May 05, 2009 2:33 pm
Location: The Lab

Re: Buttons sticking on Ground Control Pro

Post by JohnClark » Wed May 25, 2016 11:46 am

What version is the firmware in your Ground Control Pro?

I would not recommend the switch you linked... it would require heavy modifications to make that work.

mekenunot
Posts: 5
Joined: Mon May 23, 2016 12:32 pm

Re: Buttons sticking on Ground Control Pro

Post by mekenunot » Thu May 26, 2016 8:54 am

i am running version 1.13

JohnClark
Posts: 7127
Joined: Tue May 05, 2009 2:33 pm
Location: The Lab

Re: Buttons sticking on Ground Control Pro

Post by JohnClark » Thu May 26, 2016 10:09 am

Please give us a call or write to info@voodoolab.com so we can arrange to have you send your Ground Control Pro in to us for an inspection/repair. Alternatively, we can send you some switches, but if you send it in to us we will do a "full checkup" ;)

Be sure to mention this thread.

I hope that helps!

mekenunot
Posts: 5
Joined: Mon May 23, 2016 12:32 pm

Re: Buttons sticking on Ground Control Pro

Post by mekenunot » Thu May 26, 2016 11:37 am

Ok,will do ,thanks so much John you have been very helpful

Post Reply