It is currently Wed Nov 22, 2017 6:44 pm

All times are UTC - 8 hours [ DST ]





Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 
Author Message
 Post subject: Help powering delay pedals with PP2+
PostPosted: Thu Jul 21, 2016 12:38 pm 
Offline

Joined: Thu Jul 21, 2016 12:30 pm
Posts: 2
I'm not sure if something is wrong with my cables or my power supply, or if I'm crazy.

Set Up:

PP2+ powering (All switches to Normal):

Boss DD7
Diamond Memory Lane Jr.
Walrus Voyager
Walrus Mayflower
Wampler Ego Compressor
Korg Pitchblack tuner

I have all pedals plugged into the 1-6 ports. All Pedals except the Boss DD7 and Diamond Memory Lane Jr are receiving power and working. I tested the DD7 and MLj with a one spot and they worked fine.

Any ideas?


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Help powering delay pedals with PP2+
PostPosted: Thu Jul 21, 2016 1:03 pm 
Offline

Joined: Tue May 05, 2009 2:33 pm
Posts: 6760
Location: The Lab
No good reason for these pedals not to work... have you tried them on different outputs or with different cables?

Are the pedals wired up for passing audio? Can you test them with just the guitar connected to one pedal at a time?


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Help powering delay pedals with PP2+
PostPosted: Thu Jul 21, 2016 1:36 pm 
Offline

Joined: Thu Jul 21, 2016 12:30 pm
Posts: 2
All Pedals work when played one at a time via a 1 spot.

I just plugged the delay pedals (DD7 and MLj) into the PP2+ by themselves now again. This time they worked. However I'm afraid that this might happen again. (It happened twice in last 2 days, so I don't want to leave my ability to play up to fate if possible)

Could this possibly the result of a power surge or anything? There has been a lot of digging up road & pipes around my place recently, as well as some lightning storms.

Just a bit more of how today has been: everything worked great this morning, I ran all the pedals at the same time, no problems. I had them off the pedaltrain jr since I was going to play around with my signal chain. Once I put everything back together on the pedaltrain, trouble started. I took everything off again, and trouble persisted. Now about 3 hours later it seems back in working condition.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Help powering delay pedals with PP2+
PostPosted: Thu Jul 21, 2016 2:50 pm 
Offline

Joined: Tue May 05, 2009 2:33 pm
Posts: 6760
Location: The Lab
I'd suggest fully checking, or just outright replacing, all the power cables as they are most likely culprit if the power is to be blamed for this. It is highly unlikely that one or two of the individual outputs are just sometimes not working. It would take an amazing power surge to harm the Pedal Power or any pedal connected to its outputs... to the tune of pretty much nothing else in your house would work either ;)

If it does happen again simply swap the power connection at the pedal end with one of the working pedals to see if the problem stays with the one pedal or now moves to the working pedal.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 

All times are UTC - 8 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to: