voodoo lab power 2 + and H&K???

General discussion and tech talk about the industry standard Pedal Power line of power supplies.
Post Reply
juhimuskeli
Posts: 5
Joined: Sun Jun 14, 2009 8:55 am

voodoo lab power 2 + and H&K???

Post by juhimuskeli » Sun Jun 14, 2009 9:16 am

Hi everyone!

I just buy that pp2 + and i want to connect Korg Dt-10 (9V), Boss DS-1 (9V), Boss HR-2 (9V), Boss CS-5 (9V)
AND H&K TubeFactory and H&K Rotosphere. how do i connect these...mmm...that those work best? Do i put those 9V pedals to 1-4 and H&K´s to 5 and 6 or what? please help me.

Josh Fiden
Site Admin
Posts: 177
Joined: Tue Mar 10, 2009 11:36 pm

Re: voodoo lab power 2 + and H&K???

Post by Josh Fiden » Sun Jun 14, 2009 10:10 am

The Hughes & Kettner Tube Factor and Rotosphere both require 12VAC at high current. You can power their supplied adapters from the AC line out on the back of the PP2+ or the Pedal Power AC can power them both.

This is a very typical power requirement for vacuum tube pedals. 12AX7 filaments alone require 150mA each, they often draw a little more. If the input power is AC (instead of DC) it is very easy to derive the high voltage for the plate supply, either with a transformer or a voltage multiplier circuit.

Josh Fiden
Founder / CEO

juhimuskeli
Posts: 5
Joined: Sun Jun 14, 2009 8:55 am

Re: voodoo lab power 2 + and H&K???

Post by juhimuskeli » Sun Jun 14, 2009 12:08 pm

Thank you for reply.

it was very...tecnical info. could you make it simple for me please?

so can i connect my H&K´s to pp2+ 1-4 slots and turn the DIP (bottom) ON or Normal? Or same thing 5 or 6? and those 7 & 8 was other purposes. that i know ;)

I don´t understand those AC,DC,ACV,ACA things? and that DIP is also little ???

And i have a 14 cables.
3 are other end red and other black
1 is for battery
1 is for Dod, voodoo lab, mxr etc.
9 are just black, but 7 was littlebit differend.

but what cables i use?

Josh Fiden
Site Admin
Posts: 177
Joined: Tue Mar 10, 2009 11:36 pm

Re: voodoo lab power 2 + and H&K???

Post by Josh Fiden » Sun Jun 14, 2009 12:32 pm

The PP2+ only has DC outputs. The H&K pedals require AC. They cannot be powered by the DC outputs of the PP2+. You must use the H&K adapter that came with them.

Your other pedals can be powered from any output 1-8, with the switch in the NORMAL position. Use the black cables. Most of the black cables have right angle ends, but since these will not fit all pedals, 2 have a straight end.

If that is not clear, please post a specific question.

Thanks!
Josh Fiden
Founder / CEO

juhimuskeli
Posts: 5
Joined: Sun Jun 14, 2009 8:55 am

Re: voodoo lab power 2 + and H&K???

Post by juhimuskeli » Mon Jun 15, 2009 12:51 am

hello and thank you. that was clear :)

so, now only i have to do is find that right cable, so i don´t need to buy anotherone pedal power. is it that red one? i didn´t have any info about cables, because i buy´it pp2 + used.

juhimuskeli
Posts: 5
Joined: Sun Jun 14, 2009 8:55 am

Re: voodoo lab power 2 + and H&K???

Post by juhimuskeli » Mon Jun 15, 2009 1:03 am

iip.

now i think i understand. there is no way to connect those H&K´s to pp2+

i readed those pp2 & 2+ cables info. so it was waste of my money. :(
but that pp2 ac is not enough for me, and two pedal power devices seems to be too much for me.

Trueman
Posts: 117
Joined: Fri May 15, 2009 3:08 am
Location: New Zealand!
Contact:

Re: voodoo lab power 2 + and H&K???

Post by Trueman » Sat Jun 20, 2009 7:26 pm

juhimuskeli wrote:iip.

now i think i understand. there is no way to connect those H&K´s to pp2+

i readed those pp2 & 2+ cables info. so it was waste of my money. :(
but that pp2 ac is not enough for me, and two pedal power devices seems to be too much for me.
You need to plug the H&K adaptor into the back of the Pedal Power, not the front.
Connoisseur of good tone.

http://www.john-trueman.com : Guitarist from Down Under
http://www.guitarpedals.co.nz

Mark V
Posts: 28
Joined: Tue May 19, 2009 11:12 pm

Re: voodoo lab power 2 + and H&K???

Post by Mark V » Mon Jun 22, 2009 10:13 am

Has no one suggested the Pedal Power AC to this gentleman?

juhimuskeli
Posts: 5
Joined: Sun Jun 14, 2009 8:55 am

Re: voodoo lab power 2 + and H&K???

Post by juhimuskeli » Mon Jul 06, 2009 4:23 am

What i can input left power slot back at PP2+??? that 200watts max? and how? can i put PP2AC power cable to that or???

Josh Fiden
Site Admin
Posts: 177
Joined: Tue Mar 10, 2009 11:36 pm

Re: voodoo lab power 2 + and H&K???

Post by Josh Fiden » Mon Jul 06, 2009 9:09 am

juhimuskeli wrote:What i can input left power slot back at PP2+??? that 200watts max? and how? can i put PP2AC power cable to that or???
The Pedal Power AC requires less than 40W. Yes, you can plug it into the PP2+ AC out.

Josh Fiden
Founder / CEO

Post Reply